top of page

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Θωμάς

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ: Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ποινικής κατηγορίας.


Πολλοί καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία, όταν τους κοινοποιείται για πρώτη φορά ένα έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, που τους ενημερώνει ότι κατηγορούνται για παρέμβαση στο μετρητή, τους καλεί να παραστούν στον έλεγχό του από το αρμόδιο τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ ή να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο.


Αυτομάτως τους γεννώνται ερωτήματα σχετικά με την αποδιδόμενη κατηγορία και τον τρόπο αντιμετώπισής της, την ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής, την παράσταση ή μη κατά την διενέργεια του ελέγχου του μετρητή, την πρόσληψη ή μη τεχνικού συμβούλου, την πληρωμή ή μη των δόσεων, την άρνηση καταβολής ή την επαύξηση των δόσεων, τις επιπτώσεις μη πληρωμής, την κατάθεση ή μη ενστάσεως εντός 3μήνου και την τύχη αυτής, καθώς και δεκάδες άλλα ερωτήματα, που διαδέχονται ασταμάτητα το ένα το άλλο.


Ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση δημιουργεί η κοινοποίηση κλήσης από την Εισαγγελία με συγκεκριμένη ημερομηνία δικασίμου με την κατηγορία της ρευματοκλοπής και το ενδεχόμενο καταδικαστικής απόφασης.Τα συναισθήματα αυτά της έκπληξης, αμηχανίας και σύγχυσης είναι απολύτως φυσιολογικά, εξαιτίας είτε της έλλειψης προηγούμενης εμπειρίας δικαστηρίων ή της συγκεκριμένης κατηγορίας, είτε της έλλειψης ενημέρωσης αναφορικά με αυτό το θέμα.


Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν αρχικά δύο πράγματα :


ΠΡΩΤΟΝ : Σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν επιλογές για την αντιμετώπισή τους, αρκεί να κάνουμε τις σωστές.


ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Στην καλύτερη δυνατή επιλογή θα οδηγηθείτε μόνο κατόπιν συμβουλών από ένα επαγγελματία, δηλαδή ειδικευμένο δικηγόρο σε θέματα ρευματοκλοπής.


Κάθε ατομική προσπάθεια με ανάγνωση συμβουλών δια μέσω διαδικτύου ή διάσπαρτων συμβουλών από γνωστούς και φίλους, εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό - όχι μόνο λανθασμένης ενημέρωσης - αλλά και ολοκληρωτικά λανθασμένης επιλογής, την οποία θα κληθείτε στο τέλος να πληρώσετε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Η πρόσληψη δικηγόρου ειδικευμένου σε θέματα ρευματοκλοπής είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.


Το δικηγορικό μας γραφείο είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε μέσω σωστής ενημέρωσης και σωστής επιλογής αντιμετώπισης. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, ότι στα πλαίσια της συναντήσεώς μας, μία πλήρης ενημέρωση για την κατηγορία της ρευματοκλοπής διαρκεί περίπου μία (1) ώρα.


Στο χρονικό αυτό διάστημα πραγματοποιείται αρχικά μια γενική ενημέρωση για την ρευματοκλοπή, τόσο για την αστική φύση της απαίτησης του ΔΕΔΔΗΕ (την οφειλή σε χρήμα), όσο και για την διαδικασία της ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία (απειλή ποινικής καταδίκης) μετά από την μήνυση του ΔΕΔΔΗΕ.


Στη συνέχεια εξετάζεται εξατομικευμένα η συγκεκριμένη υπόθεση του καθενός.


Μετά την έκθεση των πραγματικών περιστατικών, την διάπραξη ή όχι του αδικήματος, την ύπαρξη ή την ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων ή μαρτύρων, την διάθεση ή μη της παράστασης στο δικαστήριο του κατηγορούμενου/ης ή την εκπροσώπηση μόνο από τον δικηγόρο στην αίθουσα του δικαστηρίου, θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού σταθμίσουμε τα υπέρ και κατά κάθε δυνατής και ρεαλιστικής επιλογής.


Στο τέλος της συναντήσεώς μας, ο πελάτης αποχωρεί ανακουφισμένος από το δικηγορικό μας γραφείο, καθώς έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά του, αυτά δηλαδή που του δημιουργούν συναισθήματα αναστάτωσης και φόβου, πλήρως ενημερωμένος για την διαδικασία και τις επιλογές του.


Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε ποινική δίωξη μετά από μήνυση του ΔΕΔΔΗΕ ή διοικητικό πρόστιμο σε χρήμα για ρευματοκλοπή και κινδυνεύετε με διακοπή ηλεκτροδότησης, το δικηγορικό μας γραφείο μπορεί να σας παράσχει ενημέρωση, πλήρη νομική υποστήριξη και υπεράσπιση για το καλύτερο αποτέλεσμα και αίσια έκβαση της υποθέσεώς σας.Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Δικηγορικό Γραφείο του ΘΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ στον τηλεφωνικό αριθμό κλήσης 6977446423 για καθορισμό ραντεβού και παροχή εξειδικευμένων νομικών συμβουλών στην υπόθεσή σας ή περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για σχετικές αναφορές σε αυτό ή σε κάθε άλλο θέμα που ενδέχεται να σας ενδιαφέρει.


Λόγω των περιοριστικών μέτρων covid19, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού (με χρήση μάσκας) μόνο στο δικηγορικό γραφείο προαστίων στην κεντρική πλατεία του Γέρακα Αττικής (Αρκαδίας 18 & Ηρώων Πολυτεχνείου).


Για την μετάβαση στο δικηγορικό γραφείο την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού, αποστέλλεται από εμάς (είτε με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, είτε με email) ειδικό υπογεγραμμένο έντυπο μετακίνησης, που επιτρέπει την μετάβαση και μπορεί να επιδειχθεί σε κάθε αστυνομικό έλεγχο.


Comentarios


 

Δημοφιλή άρθρα

Featured Posts

Πρόσφατα Άρθρα

(Recent Posts)

 Αρχείο Δημοσιεύσεων

(με βάση την ημερομηνία)

bottom of page