top of page

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Θωμάς

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Κεντρικό Γραφείο Αθηνών : Σοφοκλέους 4, Αθήνα (Κέντρο) 
Γραφείο Προαστίων: Λεωφόρος Δημοκρατίας 79 & Μάρκου Μπότσαρη 1 | Μελίσσια Αττικής. 

ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δικηγόρος.jpg

Ο Θωμάς Οικονόμου είναι Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.   

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Διετέλεσε επικεφαλής του γραφείου προανακρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Εργάστηκε σε δύο γνωστές νομικές εταιρείες στην Αθήνα αποκτώντας πολύτιμη γνώση και εμπειρία. 

 

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Το έτος 2000 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο, που στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία επί της οδού Σοφοκλέους 4 (1ος όροφος), στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας (στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου- Αριστείδου-Σοφοκλέους). 

Προς εξυπηρέτηση των πελατών βορείων και ανατολικών προαστίων, λειτουργεί δεύτερο δικηγορικό γραφείο στο κεντρικότερο σημείο των Μελισσίων, επι της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας 79 (πάνω απο την ALPHA BANK). 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Το έτος 2016, ο Θωμάς Οικονόμου συμπεριελήφθη στην ανανεωμένη λίστα των Ελλήνων δικηγόρων που προτείνονται απο το εμπορικό τμήμα της Βρεττανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η ανανεωμένη αυτή λίστα είναι διαθέσιμη σε κάθε ιδιώτη ή εταιρία, που θα την ζητήσει και αναζητά έναν προτεινόμενο απο την βρεττανική πρεσβεία Δικηγόρο στην Ελλάδα.   

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ALTITUDE GLOBAL 

Thomas Economou Aviation Lawyer line mai

Απο το έτος 2015 μέχρι και σήμερα, αποτελεί πελάτη του δικηγορικού μας γραφείου η αγγλική εταιρία επισκευής αεροσκαφών ALTITUDE GLOBAL, η οποία μας ανέθεσε όλα τα νομικά θέματα, που αφορούσαν την ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού επισκευής αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Με περισσότερα απο είκοσι επτά (27) χρόνια νομικής και δικαστηριακής εμπειρίας, είναι πλέον αναγνωρισμένος ως ικανός δικηγόρος, αφιερωμένος στους προσωπικούς στόχους και τις προσδοκίες των πελατών του.  

Το σύστημα συνεργασίας που ακολουθεί επί σειρά ετών είναι αυστηρά πελατο-κεντρικό. Με κέντρο τον πελάτη, προσεγγίζει με επιμέλεια την κάθε υπόθεση, αφιερώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο για την κατανόηση της ιδιαιτερότητας της κάθε υπόθεσης και των στόχων του πελάτη σε κάθε στάδιο της νομικής διαδικασίας. 

Παρέχει στους πελάτες του, πλήρη ανάλυση όλων των νομικών θεμάτων και επιλογών, όπως επίσης συνεργάζεται στενά μαζί τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα κατανοήσουν  πλήρως, τόσο τις απλές, όσο και τις σύνθετες πλευρές των υποθέσεών τους, με πρακτικές συμβουλές και ρεαλιστική αξιολόγηση του ρίσκου, των χρεώσεων και των πιθανών αποτελεσμάτων, που σχετίζονται με τις υποθέσεις τους, παρέχοντας προσωπική εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτη του γραφείου και τηλεφωνική προσβασιμότητα όλο το 24ωρο.

Ο Θωμάς Οικονόμου δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τους πελάτες του, οι οποίοι τον προτιμούν διαχρονικά για τον χειρισμό των νομικών τους υποθέσεων, καθώς εργάζεται με επιμέλεια στη νομική στρατηγική για την επίλυση δύσκολων νομικών υποθέσεων, εκπροσωπώντας ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι πελατειακοί αυτοί δεσμοί δημιουργούνται και διατηρούνται, λόγω των νομικών γνώσεων και της εμπειρίας του, όσο της ειλικρίνειας και της εντιμότητάς του στην διαπροσωπική προσέγγιση των πελατών του και την διαχείριση των υποθέσεών τους. Οι ηθικές αξίες και αρχές που ακολουθεί απο την αρχή της δικηγορίας του, δημιουργούν στον πελάτη ένα αίσθημα οικειότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.  

Το δικηγορικό γραφείο του Θωμά Οικονόμου έχει την έδρα του στην Αθήνα. Διατηρεί γραφεία τόσο στο κέντρο των Αθηνών (Σοφοκλέους 4 - Αθήνα), όσο και στα προάστια (Αρκαδίας 18 & Ηρώων Πολυτεχνείου - κεντρική πλατεία Γέρακα Αττικής).  

Εξυπηρετεί ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή εταιρίες (ελληνικές ή διεθνείς), καθώς και διεθνείς πελάτες.   

ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  13.jpg

Αναλαμβάνει υποθέσεις Αστικού Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου, που σχετίζονται με  : 

 

Το οικογενειακό δίκαιο (διαζύγιο συναινετικό και με αντιδικία, επιμέλεια τέκνων, διατροφή συζύγου ή τέκνων, επικοινωνία, κ.α.).

Το κληρονομικό δίκαιο (διαθήκες, αποδοχές κληρονομίας και αποποιήσεις).

Τις μισθωτικές διαφορές (αγωγή αποβολής απο το μίσθιο, καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων). 

Την διεκδίκηση αποζημίωσης για υλικές ζημίες, τροχαίο ατύχημα ή σωματικές βλάβες).

Τα συμβόλαια για αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων.

Το ποινικό δίκαιο (μηνύσεις, υπεράσπιση κατηγορουμένου, πολιτική αγωγή)

Διοικητικό δίκαιο (Προσφυγές, ανακοπές, αιτήσεις αναστολής, Πρόστιμα, Δασικά, Πολεοδομικά). 

Την έκδοση διαταγής πληρωμής για ακάλυπτη επιταγή ή απλήρωτη συναλλαγματική.

 

Την αποζημίωση απο αναγκαστική απαλλοτρίωση.

καθώς και οποιοδήποτε άλλο θέμα άπτεται του Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου.

Σημαντικοί πελάτες 

Απο το έτος 2012 το δικηγορικό γραφείο του Θωμά Οικονόμου διατηρεί συνεργασία με την αεροπορική εταιρία SWISS AIR.

To έτος 2015 η αγγλική εταιρία επισκευής αεροσκαφών ALTITUDE GLOBAL ανέθεσε στο δικηγορικό γραφείο του Θωμά Οικονόμου, όλα τα νομικά θέματα, που αφορούσαν την ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού επισκευής αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ίδρυσης του σταθμού επισκευής αεροσκαφών, το έτος 2016, κατόπιν προτάσεως της ανωτέρω εταιρίας ο Θωμάς Οικονόμου συμπεριελήφθη στην ανανεωμένη λίστα των Ελλήνων δικηγόρων που προτείνονται απο το εμπορικό τμήμα της Βρεττανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η ανανεωμένη αυτή λίστα είναι διαθέσιμη σε κάθε ιδιώτη ή εταιρία, που θα την ζητήσει και αναζητά έναν προτεινόμενο απο την βρεττανική πρεσβεία Δικηγόρο στην Ελλάδα.   

ALTITUDE GLOBAL

Ξενάγηση απο μηχανικό του σταθμού σε υπό συντήρηση αεροσκάφος πριν την απογείωση. 

Οι εγκαταστάσεις του σταθμού επισκευής αεροσκαφών της βρεττανικής εταιρίας "Altitude Global Ltd" στον Διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος". 

Εκπροσώπηση πελατών εκτός έδρας.

bottom of page